Over Lopital


Lopital is de hygiëne- en transfer specialist

Functioneel, comfortabel en mooi!
In de zorg, waar kwaliteit en betrouwbaarheid van het grootste belang zijn, is het Oisterwijkse Lopital al jaren een vertrouwde naam. Al meer dan dertig jaar draagt het bedrijf eraan bij dat mensen met een handicap en hun verzorgers comfortabeler kunnen leven. 

Al dertig jaar specialist
Laten we beginnen met een korte introductie. Lopital is specialist in productontwikkeling, assemblage, fabricage, marketing en distributie van sanitaire, medische en revalidatie hulpmiddelen, variërend van tilliften en douche- en toiletstoelen tot aan hoog/laag-baden en douchebrancards. Al deze producten hebben tot doel het leven van patiënten comfortabeler te maken en dat van zorgverleners gezonder. In deze branche behoort Lopital tot de top 3 in Nederland. Lopital is gevestigd in een pand dat onderdak biedt aan zowel het kantoor en de showroom als het magazijn en de productiehal. Naast het pand in Oisterwijk, heeft Lopital ook een vestiging in België van waaruit de verkoop bij onze zuiderburen wordt aangestuurd.

Lopital. Nét even meer aandacht
Deze uitstekende marktpositie heeft Lopital niet voor niets. Cees van Dam, mededirecteur, over het succes van Lopital: “Natuurlijk leveren wij goede producten, maar dat doen onze concurrenten ook. Ons onderscheidend vermogen zit hem in het gegeven dat wij altijd meedenken over de beste oplossing en die oplossing vervolgens ook daadwerkelijk kunnen implementeren. Of het nu gaat om een zorginstelling die de zorgbadkamers wil verbeteren of een cliënt in de thuiszorg die zijn toilet wil aanpassen, met zowel onze middelen als onze kennis staan wij voor ieder een klaar.”

Breed scala aan producten
Om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van eindgebruiker en verzorger, biedt Lopital een breed scala aan producten. Van Dam hierover: “Elke zorgbehoefte vraagt om een specifieke ondersteuning en elke ruimte om specifieke middelen. Als er bijvoorbeeld een nieuwe badkamer moet komen voor patiënten die zichzelf niet kunnen bewegen, dan komt daar meer bij kijken dan alleen het plaatsen van een aangepast bad. Je hebt dan ook tilliften en tilbanden nodig om de patiënt in het bad te krijgen. En waarschijnlijk zijn in zo’n ruimte ook toiletbeugels en een aankleedtafel wenselijk. Om het simpel te houden voor de opdrachtgever bieden wij dit allemaal.”

Alle soorten en maten
Binnen elke productgroep van het brede assortiment is er ook nog eens keuze uit verschillende typen. Van Dam: “Wij verkopen niet slechts een normaal en een waterbestendig type, maar veel meer soorten die in talloze maten en materialen verkrijgbaar zijn. Om ook speciale wensen te realiseren, ontwerpen wij zelf producten of herontwerpen we bestaande modellen. Denk aan een extra brede douche- of toiletstoel voor een zwaarlijvige patiënt, of een aangepaste douchebrancard voor een kleine badkamer.”

Het oog wil ook wat
Dat functionaliteit en comfort altijd leidend moeten zijn, is voor Lopital een vanzelfsprekendheid. Bijzonder is dat Lopital ook aandacht besteedt aan het voorkomen van de producten. Van Dam: “Op de eerste plaats streven we ernaar producten zo goed mogelijk te integreren in de leefomgeving, zodat mensen er in hun dagelijks leven zo min mogelijk last van hebben. Maar als een product dan toch zichtbaar moet zijn, dan is het natuurlijk prettig als het er mooi uitziet en past in de stijl van de ruimte.”

Totaaloplossingen
Lopital hecht veel waarde aan samenwerken met opdrachtgevers. Van Dam: “Zodra wij een opdracht krijgen, dan komen wij het liefste even langs om de gehele situatie op te nemen. Alleen zo kunnen we onze expertise optimaal inzetten. Als we bijvoorbeeld de vraag krijgen om hoog/laag-baden te leveren, dan is de kans natuurlijk groot dat die opdrachtgever ook plafondliftsystemen nodig heeft. Nu kan de opdrachtgever alle elementen los aanschaffen, maar het is voor hem prettiger om samen te werken met een partner die complete, op elkaar afgestemde oplossingen biedt. Wij zijn zo’n partner. Dankzij onze expertise op het gebied van bouwkunde, elektra en brandveiligheid kunnen wij altijd het beste advies geven over de meest betrouwbare en mooiste implementatie van onze hulpmiddelen.”

Sanitair ’s Heeren loo
Een mooi voorbeeld van een solide samenwerking, is de samenwerking met zorgaanbieder ’s Heeren loo. ’S Heeren loo biedt verschillende vormen van begeleid wonen door heel Nederland. Van Dam: “Wij zijn hun vaste leverancier van sanitaire hulpmiddelen. Een groot project waar we trots op zijn is bijvoorbeeld onze bijdrage aan de nieuwbouw op het terrein van ’s Heeren loo in Julianadorp. We zijn daar bezig om onder andere systemen voor plafondliften en hoog/laagbaden in de nieuwe badkamers te implementeren. Vooral het feit dat we met ’s Heeren loo een vaste relatie hebben opgebouwd, vinden we bijzonder. Ze zouden immers ook voor een ander kunnen kiezen. ”Cees sluit af: “Dus bent u op zoek naar een vakkundige leverancier van sanitaire en medische hulpmiddelen die bovendien met u meedenkt, neem dan contact met ons op! Samen kunnen wij bereiken waar elke betrokken partner in de zorg van droomt: de perfecte zorgvoorziening die het leven van zowel patiënt als zorgverlener prettiger en gezonder maakt!”

Voor het plaatsen, onderhouden en het verlenen van service op de producten, kunt u ook bij Lopital terecht, bekijk hiervoor de pagina "onderhoudscontracten".

Voor optimale advisering, begeleiding, demonstratie en training van onze producten, staat ons team voor u klaar.

U kunt ook onze showroom bezoeken. Bel, fax of e-mail voor een afspraak

Newsletter

s'abonner à la newsletter

Nous suivre
kiwa kiwa kiwa
Lopital © 2023 Lopital Nederland B.V. - Laarakkerweg 9 - 5061 JR Oisterwijk - Tel: 013 523 93 00 - info@lopital.nl